Nazad na listu Prikaži vse

Javno povabilo k oddaji interesa za sodelovanje pri predstavitvi projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi, na festivalskem dogajanju ob Dnevu Evrope, 9. 5. 2024 v Novi Gorici

TIP:

Status : Odprto

Trajanje: 20. 03. 2024 - 4. 04. 2024

DRŽAVA : Slovenija


Razpisovalec: Javna agencija Spirit

Roki za prijave: 20. 3. - 4. 4. 2024, do 12.00 ure.

1. maja 2024 bo minilo 20 let od vstopa Republike Slovenije v Evropsko unijo (EU) in hkrati največje širitve EU v njeni zgodovini. Vrhunec praznovanja bo letos potekal od konca aprila do 9. maja 2024. Na Dan Evrope, 9. maja 2024, bo praznovanje potekalo v Novi Gorici, kjer je Republika Slovenija že praznovala vstop v Evropsko unijo in kjer bo v letu 2025 zaživela tudi Evropska prestolnica kulture. Festivalsko dogajanje čez dan in dogodki s strokovnimi ter splošnimi javnostmi se bodo zvečer zaključili z državno proslavo pred Slovenskim narodnim gledališčem Nova Gorica.

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju Uradom vlade za komuniciranje in z drugimi javnimi institucijami, pripravlja festivalsko dogajanje, namenjeno splošni javnosti, na katerem bodo predstavljeni projekti, financirani iz evropskih sredstev.

PREDMET, NAMEN IN CILJ JAVNEGA POVABILA:

Predmet javnega povabila je pridobiti nabor institucij, ki bodo izrazile interes za sodelovanje na festivalskem dogajanju ob Dnevu Evrope in sodelovale s predstavitvijo svojih projektov (izdelkov in storitev), financiranih s sredstvi EU.

Festivalsko dogajanje bo potekalo v Novi Gorici dne 9. maja 2024 med 13:00 in 17:00 uro.

Namen javnega povabila je vzpostavitev organizirane koordinacije institucij, ki bodo izrazile interes za predstavitev na festivalskem dogajanju, z namenom ozaveščanja splošne javnosti o projektih, ki so bili podprti s sredstvi EU ter o učinkih teh projektov na širši regionalni razvoj ter dobrobit državljanov Republike Slovenije in EU.

Cilj javnega povabila je preko organizacije festivalnega dogajanja ob Dnevu Evrope predstaviti projekte, podprte s sredstvi EU ter preko tega ozaveščati splošno javnost o vključenosti evropskih sredstev v celosten razvoj regij in dobrobit državljanov ter o pomenu evropskih sredstev za razvoj, dvig konkurenčnosti in podjetniške kulture regije.

Povezava do razpisa in dokumentacije: Kliknite tukaj.

Nazad na listu Prikaži vse