Nazad na listu Prikaži vse

Javni razpis za razvoj programov za duševno zdravje otrok, mladostnikov in mlajših odraslih

TIP:

Status : Odprto

Trajanje: 8. 03. 2024 - 5. 04. 2024

DRŽAVA : Slovenija


Razpisovalec: Ministrstvo za zdravje

Razpisana vrednost: 2.033.740,00  €

Roki za prijave: 8. 3. 2024 - 5. 4. 2024 do 12.00

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov za izobraževanje izobraževalcev (na področjih zdravstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva ter nevladnega sektorja), diseminacija programov promocije duševnega zdravja in preventive duševnih motenj ter destigmatizacija pri otrocih, mladostnikih in mladih odraslih, zlasti v post-covidnem obdobju.

Z javnim razpisom za neprofitne organizacije Razvoj programov za duševno zdravje otrok, mladostnikov in mlajših odraslih bodo izbrani štirje projekti za vzpostavitev podpornega okolja za krepitev duševnega zdravja v družini, vrtcih, šolah in programov, ki preprečujejo razvoj duševnih motenj.

Izbrani projekti javnega razpisa bodo izboljšali dostopnost, razpoložljivost, celovitost, medsebojno povezanost in kakovost storitev za duševno zdravje otrok, mladostnikov in mlajših odraslih. Implementirali se bodo ukrepi za zajezitev posledic epidemije Covid-19, ki vplivajo na duševno zdravje posameznikov in družbe v celoti, še zlasti pa na duševno zdravje otrok, mladostnikov in mlajših odraslih. Ukrepi bodo prispevali tudi h krepitvi duševnega zdravja, preventivi duševnih motenj, destigmatizacije in krepitvi kompetenc zaposlenih v zdravstvu, vzgoji in izobraževanju, socialnem varstvu in nevladnem sektorju. 

Višina sredstev za sofinanciranje upravičenih stroškov štirih projektov, izbranih za sofinanciranje v okviru javnega razpisa v letih 2024, 2025 in 2026, znaša 2.033.740,00 z DDV. 

Rok za oddajo vloge na javni razpis je 5. 4. 2024 do 12. ure.

Za dodatne informacije glede javnega razpisa se vlagatelji lahko obrnejo na Ministrstvo za zdravje, Sektor za duševno zdravje in demenco (Marjeta Ramovš, telefonska številka 01/478-6249 in Martin Krašovec, telefonska številka 01/478-6275) ali na e-poštni naslov: noo.dusevno-zdravje.mz@gov.si.

Javni razpis sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za zdravje in Evropska unija – NextGeneration EU.

Povezava do razpisa in dokumentacije: Kliknite tukaj.

Nazad na listu Prikaži vse