Nazad na listu Prikaži vse

Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini (v nadaljevanju: JP1–FRANKFURT-MOBILNOST–2023)

TIP:

Status : Odprto

Trajanje: 13. 02. 2023 - 31. 08. 2023

DRŽAVA : Slovenija


Razpisovalec: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport
Razpisana vrednost: 68.785,64€
Roki za prijave: 31.8.2023

Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini (v nadaljevanju: JP1–FRANKFURT-MOBILNOST–2023).

Predmet in namen javnega razpisa

Predmet javnega poziva je sofinanciranje projektov mobilnosti avtorjem leposlovnih ali humanističnih del, ki ustvarjajo v slovenskem jeziku, založnikom/urednikom izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del, literarnim agentom, ki zastopajo enega ali več založnikov izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del enega ali več avtorjev izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del; prevajalcem leposlovnih ali humanističnih del iz slovenskega v tuje jezike in iz tujih jezikov v slovenski jezik ter drugim predstavnikom podjetij, ki se ukvarjajo z založništvom. Sofinancirani bodo projekti mobilnosti, ki se nanašajo na vabljene nastope na kulturnih prireditvah v Italiji, Avstriji, Nemčiji ali Švici, namenjene predvsem širši javnosti. 

Prijavitelji in upravičeni stroški

Prijavitelji morajo imeti sedež oziroma stalno prebivališče v Sloveniji. Prijavitelji iz obeh regij se lahko na poziv prijavijo s petimi vlogami, v vsaki z enim projektom mobilnosti.

Prijavitelji lahko zaprosijo za fiksen znesek 747,67 EUR za območje za projekte mobilnosti izvedene do 31. 10. 2023. Upravičeni stroški so stroški poti, nočitev in dnevnic.

Za informacije o pogojih, prosimo, preberite celotno besedilo poziva.

Rok za prijavo

Prijavitelji morajo v celoti izpolnjeno vlogo oddati v predpisanem roku v elektronski obliki (sken podpisanega in žigosanega prijavnega obrazca z vsemi obveznimi prilogami ter prijavni obrazec v word obliki) na naslov katja.urbanija@jakrs.si in natisnjeno poslati s priporočeno pošto na naslov: Javna agencija za knjigo RS, Metelkova 2b, 1000 Ljubljana, najkasneje do 31. avgusta 2023.

 

Povezava do razpisa in dokumentacije: Kliknite tukaj.

Nazad na listu Prikaži vse